nieuws

Topband Con Brio uit San Francisco in Live uit Lloyd

De Amerikaanse band Con Brio is te gast in Live uit Lloyd dinsdag. De opzwepende soul 'n funkgroep uit San Francisco kwam vorig jaar al een keer langs en speelde het dak van de studio. Nu het eerste album 'Paradise' is verschenen wilden zanger Ziek en zijn mannen graag terugkomen. Overdag een radiosessie opnemen, 's avonds knallen in een uitverkocht Bird en vanaf 22 uur op Radio Rijnmond dus. Yeah!
Con Brio
maakt een bruisende mix van uptempo soul, rhythm & blues en dansbare funk. De band is geformeerd rondom zanger, gitarist en charismatische frontman
Ziek McCarter
. Een strakke ritme- en blazerssectie, vlammend gitaarwerk, moddervet Hammond geluid en de overtuigende stem inclusief een indrukwekkende podiumpresentatie van
Ziek McCarter
zijn slechts een paar redenen waarom je
Con Brio
live zou moeten gaan zien.
Con Brio weet elk nummer de spanning en temperatuur op te voeren en werkt als een dampende soul- en funkmachine op je heupen. De band is schatplichtig aan ‘godfathers’ Sly & The Family Stone en James Brown maar zal liefhebbers van grootheden alsPrince en D’Angelo ook kunnen bekoren.Op het jaarlijkse SXSW-festival in Austin was Con Brio een van de hoogtepunten. In 2016 speelde de band ook op North Sea Jazz inRotterdam.
De single Free & Brave is geïnspireerd op de tragische dood van de vader van zanger Ziek McCarter. De oorlogsveteraan werd in 2011 in het oosten van Texas doodgeschoten door een politieman.
De band bestaat naast Ziek McCarter (zang, gitaar) uit: Benjamin Andrews (gitaar), Patrick Glynn (toetsen), Jonathan Kirchner (bas), Andrew Laubacher (drums) en twee blazers: Marcus Stephens (tenor saxofoon) en Brendan Liu (trompet).