112

112-nieuws teruglezen: Bijna jaar cel geëist voor neersteken meisje | Camera's bij Maassluise kinderboerderij na diefstal kippen

Politie
Politie © Rick Huijzer
In dit bericht hielden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van donderdag 28 april.

21:00 - Bijna jaar cel geëist voor neersteken meisje

Justitie heeft bijna een jaar cel geëist tegen een jongen van 16 voor het neersteken van een 12-jarig meisje in Delft. Het slachtoffer was in een park aan het spelen met een vriendinnetje toen de jongen uit 's-Gravenzande op hen af kwam. Zonder enige aanleiding stak hij een van hen in de rug.
Uit de telefoon van de veroordeelde bleek dat de jongen eigenlijk iemand anders wilde steken. Omdat dat niet lukte, heeft hij een willekeurig ander slachtoffer uitgekozen. Dat was dus het meisje van 12.

19:30 - Camera's bij Maassluise kinderboerderij na diefstal kippen

Bij Dierenhoek 't Sparretje in Maassluis worden camera's opgehangen. Dat zegt Ingrid Herman tegen lokale omroep WOS. Begin deze week werden aan het Lepelaarplantsoen acht kippen gestolen.
Eerder had ook locatie Sparrendal al te maken met diefstal. Naast camera's moeten ook lichten een afschrikwekkend effect hebben op ongenode gasten.

16:00 - Politieman voor de rechter voor mishandeling ex-partner

Justitie sleept een politieman voor de rechter voor de mishandeling van zijn ex-partner. Die mishandeling vond plaats op Eerste Kerstdag vorig jaar. Het slachtoffer raakte daarbij gewond.
Ten tijde van de mishandeling hadden de agent en het slachtoffer nog een relatie. Inmiddels is het de ex-partner van de agent.

15:10 - 85 kilo ivoor in beslag genomen: 50 duizend euro waard

De politie heeft meerdere slagtanden van olifanten in beslag genomen. Het gaat om 85 kilo en dat heeft een waarde van 50 duizend euro. Het onderzoek van de politie begon een paar maanden geleden toen een postbedrijf in de omgeving van Rotterdam een verdacht pakketje binnenkreeg.
Ze maakten de kist open en ontdekten een slagtand. De handel in ruw ivoor is in Europa verboden. Het onderzoek naar de handel in ivoor is volgens de politie nog in volle gang.

14:40 - Twee jaar cel voor metroduw Coolhaven

De man die vorig jaar zijn ex-vrouw voor de metro duwde bij Rotterdam Coolhaven moet twee jaar de cel in. Het slachtoffer kon net op tijd van het spoor gehaald worden. Het zoontje van 3 jaar zag dit allemaal gebeuren. De man was in oktober vanuit Frankrijk naar Nederland gekomen om zijn zoon te zien.
In Frankrijk was hij eerder veroordeeld voor mishandeling van zijn vrouw. Nadat ze scheidden, verhuisde de vrouw naar Nederland. Toch bleef de man haar lastigvallen. De man kreeg ook een contactverbod en mag niet in Zuid-Holland komen.

12:20 - Nog altijd file na ongeluk Thomassentunnel

11:51 - Aanhouding voor steekpartij Vlaardingen

Bijna twee weken na de steekpartij in Vlaardingen, heeft een jongen van 16 zich gemeld bij de politie. De verdachte reed op zijn fiets en zou vanuit het niets een mes in de rug van een 21-jarige vrouw hebben gestoken. De steekpartij gebeurde op zaterdag 16 april, laat op de avond.

10:40 - Ongeluk op A15 bij Thomassentunnel

10:15 - Storing IC direct Rotterdam- Amsterdam opgelost

De storing op het traject van de Intercity direct tussen Rotterdam en Amsterdam is voorbij. Alle treinen rijden weer.

09:10 - Rijbanen Beneluxtunnel A4 weer vrij

8:45 - Rijstrook A4 dicht door autopech in Beneluxtunnel

7:45 - Vrachtwagen bevrijd uit Botlektunnel

De vrachtwagen die klem zat in de Botlektunnel is er weer uit. Dat meldt ANWB Verkeersinformatie.

6:55 - Geen Intercity direct tussen Rotterdam en Amsterdam

Door drie gestrande treinen op het HSL-traject rijdt er geen Intercity direct tussen Amsterdam en Rotterdam. Ook rijden er tussen Hoofddorp en Leiden minder sprinters, meldt de NS.

6:45 - Vrachtwagen klem in Botlektunnel, file A15 richting Europoort

6:40 - Politie betrapt puber in peperdure Mercedes in Rotterdam-Zuid

De politie heeft woensdagmiddag in Rotterdam-Feijenoord een jongen van 15-jaar betrapt die rondreed in een peperdure gehuurde Mercedes. De agenten maanden hem de auto langs de kant te zetten nadat hun nummerbordherkenningssysteem aansloeg op het gescande kenteken.
De puber negeerde het stopteken maar reed een doodlopende straat in. Toen moest hij wel stoppen. Hij parkeerde de luxe bolide tegen een paaltje. Hij vluchtte de auto uit maar de agenten kregen hem toch te pakken. Daarna arresteerden ze hem.
De jongen had gezien zijn leeftijd geen rijbewijs waardoor hij onverzekerd rondreed. De politie heeft de auto teruggebracht naar het verhuurbedrijf.
In de witte Mercedes reed een 15-jarige jongen
In de witte Mercedes reed een 15-jarige jongen © Politie

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl