nieuws

DNA-onderzoek bevestigt vondst lichaam Ricardo Kooij

Ricardo Kooij
Ricardo Kooij
DNA-onderzoek heeft definitief uitsluitsel gegeven: het lichaam dat eind vorige maand werd gevonden langs de A20 bij Rotterdam-Nesselande, is van de vermiste Rotterdammer Ricardo Kooij. Dat heeft het Openbaar Ministerie gezegd.
De politie vond
het lichaam na een tip. Het was al snel duidelijk dat het hoogstwaarschijnlijk ging om het stoffelijk overschot van Kooij. Om dat zeker te weten, moest het Openbaar Ministerie nog wel sectie laten verrichten op de stoffelijke resten.
'Beste nieuws'
Kooijs moeder had het onderzoek niet nodig om te weten dat het ging om haar zoon. "Ik was zo blij", vertelt ze dinsdag over de dag dat ze hoorde dat Kooij hoogstwaarschijnlijk gevonden was, eind november.
"Het was het beste nieuws dat ik in 3,5 jaar heb gekregen. Ik kan het nog steeds haast niet geloven. Ik hoop dat ik het nu eindelijk kan afsluiten."
Het lichaam van Kooij is vrijgegeven aan de familie. Die beslist komende tijd of er nog een afscheidsdienst wordt georganiseerd.
Twaalf jaar cel
De destijds 24-jarige Kooij werd in 2013 vermoord, maar zijn lichaam verdween spoorloos. In een huis aan de Zevenkampse Ring werd veel bloed van hem gevonden.
De 45-jarige Mike H. was de bewoner van dat huis. Hij heeft twaalf jaar cel gekregen voor de moord. Hij was een bekende van Kooij.