nieuws

Broederliefde: 'Het kan niet mooier zijn dan dit'

Optreden op het Kasteel, het is een jongensdroom die uitkomt voor de Rotterdamse hiphopformatie Broederliefde. "Geweldig. Fantastisch! Het wordt niet mooier dan dit."
De jongens van Broederliefde groeiden alle vijf op in Spangen. Ze leerden elkaar kennen op het trapveldje naast het Sparta stadion. Sommigen van hen probeerden het zelfs nog als profvoetballer, bij FC Dordrecht en FC Utrecht. Maar uiteindelijk werd het de muziek.
"We droomden er als jochie van om hier te mogen voetballen", zegt Melvin Silberie. "Nu doen we dat - zonder onze voeten, maar met onze mond. Het is fantastisch, geweldig..."

Spotify

Nadat ruim twee jaar geleden hun eerste album uitkwam, is het hard gegaan met Broederliefde. Ze zijn de meest beluisterde band op Spotify en wonnen een MTV Award voor Beste Nederlandse Act. Toen hun laatste album uitkwam, werd dat alleen al op de eerste dag 700.000 keer beluisterd.
"We gaan er een enorm feest van maken, op 29 april", zegt Jerzy Rocha Livramento. Het succes heeft hun broederliefde alleen nog maar sterker gemaakt. "Wij zijn als familie voor elkaar. En de slechte tijden hebben we al samen meegemaakt. Dat we nu dit samen mee gaan maken, is een blessing."