nieuws

Rotterdamse horeca aast op wereldrecord foute kersttruien

Ondernemers op het Rotterdamse Stadhuisplein hebben hun zinnen gezet op een bijzonder wereldrecord: ze willen meer dan 3474 mensen zover krijgen een foute kersttrui aan te trekken. Dat moet een plek opleveren in het Guinness Book of World Records.
De recordpoging begon als een grap bij Struisenburg Horeca in Rotterdam. ''We wilden zelf een foute kersttruienborrel organiseren'', vertelt Petra van de Laar van het bedrijf. ''We wilden voor iedereen een trui regelen. Maar we zitten al snel op driehonderd man.''
De ambities rezen snel de pan uit. Medewerkers van het horecabedrijf aan het Stadhuisplein bedachten dat ze net zo goed een poging konden doen het wereldrecord op hun naam te zetten. Daar zijn alleen wel 3500 mensen in foute truien voor nodig.
Vrolijkste kerstborrel
Die duizenden truidragers moeten op 16 december naar het Stadhuisplein worden gelokt met een speciaal kerstfeest. De organisatoren leggen de lat hoog: ze zetten in op de 'meest ambitieuze, grootste en vrolijkste kerstborrel ooit'.
Om in de sfeer te komen wordt dan onder meer foute kerstmuziek gedraaid en glühwein geschonken. De organisatie wil vervolgens met foto's en videobeelden laten zien dat de recordpoging is geslaagd. Een notaris laten komen is te duur.
Goede voorbeeld
Bezoekers moeten dus wel een 'lelijke' kersttrui dragen. De bedenkers van de recordpoging gaven dinsdag alvast het goede voorbeeld door truien aan te trekken met onder meer vrijende rendieren en felgekleurde kerstmannen.
De recordpoging is al aangemeld bij Guinness World Records. Het oude record is in handen van Amerikanen. Bij een basketbalwedstrijd van de Kansas University zaten vorig jaar nog 3474 mensen met foute kersttruien op de tribune.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl