STEEKPARTIJ

Jongen (16) aangehouden voor bizarre steekpartij Vlaardingen

De plek van de steekpartij in Vlaardingen
De plek van de steekpartij in Vlaardingen © MediaTV
Bijna twee weken na de steekpartij in Vlaardingen, heeft een jongen van 16 zich gemeld bij de politie. De verdachte reed op zijn fiets en zou vanuit het niets een mes in de rug van een 21-jarige vrouw hebben gestoken. De steekpartij gebeurde op zaterdag 16 april, laat op de avond.
Het slachtoffer was op een feest van de hockeyclub in Schiedam geweest. Daarna sprong ze op de fiets om naar haar vriend in Vlaardingen te rijden. Toen ze op de Kortedijk reed, voelde ze een harde klap. In eerste instantie had ze niks door, maar plotseling zag ze dat er een mes in haar rug zat.
Een voorbijganger schoot te hulp en die belde 112. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels gaat het naar omstandigheden goed met het slachtoffer.

Beelden in Opsporing Verzocht

Vanwege de impact van de steekpartij werden al snel beelden van de verdachte verspreid via Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht. Daarop was te zien hoe de dader het slachtoffer passeerde, vervolgens omkeerde en achter haar aan ging. De beelden hebben volgens de politie geholpen bij het opsporen van de verdachte.
Nieuwe beelden vrijgegeven van verdachte steekpartij waarbij vrouw gewond raakte
Nieuwe beelden vrijgegeven van verdachte steekpartij waarbij vrouw gewond raakte © Opsporing Verzocht

Vlaardingen reageert geschokt

In Vlaardingen maakte de steekpartij veel los. "We zijn boos en geschokt", reageerde burgemeester Bert Wijbenga enkele dagen later. "Dit is niet gewoon in Vlaardingen." Ook bewoners rond de Kortedijk noemden het een bizar incident.