nieuws

Groen-vmbo Rotterdam lijkt te zijn gered

wellant
wellant
Goed nieuws voor scholieren die groen onderwijs willen volgen in Rotterdam. Die opleiding dreigde te verdwijnen omdat het Wellant College de leerweg Vmbo-Groen sluit, maar inmiddels is een andere school bereid het stokje over te nemen.
Het Wellantcollege meldt dat al afspraken zijn gemaakt met het kleinschalige Vak College Hillegersberg (LMC). Daar kunnen leerlingen straks kiezen voor een 'groene route, met groene DOE-blokken en groene keuzevakken'.
Een poging de handen ineen te slaan met Rudolf Steiner College levert vooralsnog minder op. Het zou niet mogelijk zijn op korte termijn te gaan samenwerken. Daarvoor zouden er volgens de scholenkoepel te weinig leerlingen zijn.
Drijvende kracht
Volgens ouders was vooral PvdA-raadslid Co Engberts de drijvende kracht achter de zoektocht naar partners voor het Wellant. ''Zonder hem hadden we het niet zover geschopt'', zegt Maryann van der Jagt, moeder en lid van de ouderraad.
Ouders kwamen volgens Van der Jagt zelf in actie omdat ze vonden dat het Wellantcollege te weinig deed om een oplossing te zoeken. ''Het is dat wij ons op een gegeven moment in zijn gaan zetten, anders was er helemaal niks gekomen. ''
Ze vonden een luisterend oor bij Engberts en later ook bij onderwijswethouder Hugo de Jonge. Hoewel er inmiddels zicht is op een oplossing, blijven de ouders kritisch. Ze zitten volgens Van der Jagt nog met veel vragen.
Dieren
''Het eerste wat de kinderen vragen is: leuk dat we een nieuwe locatie hebben, maar gaan de dieren mee?'', vertelt de moeder. Ouders willen woensdag in de gemeenteraad nog een aantal vragen stellen aan De Jonge.
De wethouder reageerde dinsdag in een brief aan de gemeenteraad alvast tevreden op de gemaakte afspraken met het LMC. Scholieren kunnen volgens De Jonge straks gewoon doorstromen naar groen mbo en de 'groene' arbeidsmarkt.
De dreigende sluiting van de Wellant-vestiging aan de Rotterdamse Bosdreef zorgde voor veel onrust onder ouders en kinderen. De scholenkoepel wil af van het pand omdat het te oud en te duur zou zijn.