nieuws

Pakketbezorger Ab staakt strijd tegen PostNL

Pakketbezorger Ab de Does geeft zijn juridische strijd tegen PostNL op. De zzp'er uit Hendrik-Ido-Ambacht gooit de handdoek in de ring omdat de kosten van een rechtszaak te hoog zouden zijn.
De Does belandde tegenover zijn opdrachtgever in de rechtzaal toen zijn contract werd beëindigd. Hij had zich niet neergelegd bij zijn nieuwe arbeidsvoorwaarden, omdat hij daardoor minder betaald zou krijgen.
De pakketbezorger kon in zijn wijk rekenen op een grote schare fans. Zij pikten het niet dat het contract van De Does werd stopgezet vanwege het conflict. Buurtbewoners haalden 2500 steunbetuigingen op, maar dat mocht niet baten.

10.000 euro

De bezorger spande een kort geding aan, maar ving bot voor de rechter. Die oordeelde volgens De Does dat er geen 'spoedeisend belang' was. Verder procederen had de bezorger mogelijk 10.000 euro gekost. ''Dat vind ik het allemaal niet waard.''
Toch hoeven de fans van de bezorger niet te vrezen dat hij aan lager wal raakt. De Does heeft een nieuwe baan als planner voor grote bedrijven. Alleen is snoep uitdelen aan kinderen of zijn busje versieren er dit keer niet meer bij.