nieuws

Recyclebedrijf zelf op zoek naar dief geldpot

Een brutale dief heeft bij Van Leeuwen Recycling Groep in Rotterdam een pot gestolen met honderden euro's die waren bedoeld voor eenzame ouderen. Het bedrijf legde zich er niet bij neer en achterhaalde zelf de identiteit van de dader.
Op camerabeelden van Van Leeuwen is te zien hoe de dader staat te wachten aan de balie van het bedrijf. De man grist de pot met donaties weg als de medewerkers even de ruimte verlaten.
Het recyclebedrijf nam de zaak hoog op en plaatste beelden van de dader op internet. Dat leverde al snel de naam op van de vermoedelijke dader. ''We hebben aangifte gedaan'', zegt Patrick van Leeuwen van het bedrijf.
Zeer triest
Van Leeuwen noemt het 'zeer en zeer triest' dat iemand geld steelt dat is bedoeld om een feest te organiseren voor eenzame ouderen. ''Mensen die geen nabestaanden hebben en anders eenzaam de kerst moeten vieren.''
Hij schat dat er vierhonderd tot zeshonderd euro in de pot zat. ''Maar al zat er twintig euro in. Bij zo'n goed doel doe je zoiets niet'', vindt Van Leeuwen. Het is nog onduidelijk of de dief al is opgepakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl