nieuws

Bondsridder El Ghannouti: 'Stiekem van gedroomd'

Het was een speciale avond voor zaalvoetballer Jamal el Ghannouti dinsdag in het Topsportcentrum. De Rotterdammer werd voor aanvang van de oefeninterland tegen Kroatië geridderd door KNVB-voorzitter Michael van Praag omdat hij meer dan honderd interlands heeft gespeeld voor het Nederlands team. Ook Amsterdammer Zaid el Morabiti mag zich bondsridder noemen.
"Dit doet veel met mij," zegt El Ghannouti. "Ik wil de KNVB bedanken, het is al een grote eer om interlands te spelen, als je dan de magische grens van 100 passeert, ik zit nu op 108, en ze maken er zoiets moois van. Alleen maar lof."
El Ghannouti vond het ook speciaal dat juist Van Praag in het Topsportcentrum aanwezig was. "Deze hele dag is perfect. De bondscoach (Max Tjaden, red.) zei ook dat ik niet moest vergeten te genieten. Ik heb hier stiekem wel van gedroomd, geridderd worden in eigen stad."
Nederland verloor net als een dag eerder wel van de Kroaten. Het werd 2-5 in de vriendschappelijke interland. Maandag was Kroatië al met 1-4 te sterk.