nieuws

Dierenrijk Plaswijckpark weer deels open

Het Rotterdamse Plaswijckpark is woensdag weer grotendeels open voor publiek. Een gedeelte van het recreatiepark werd eerder uit voorzorg afgesloten na een uitbraak van vogelgriep.
Achttien Indische loopeenden in het park moesten eerder worden geruimd omdat ze de besmettelijke ziekte hadden opgelopen. Medewerkers van het park vreesden het ergste voor de tientallen andere vogels, maar die bleken uiteindelijk niet besmet te zijn.
Toch bleef uit voorzorg het Dierenrijk van het park dicht, om te voorkomen dat het virus alsnog om zich heen zou grijpen. Er werden hekken en rode linten geplaatst in het dierengedeelte en er stonden ontsmettingsbakken waar de verzorgers doorheen moesten lopen.
De maatregelen zijn woensdag deels opgeheven. "We zijn superblij", zegt Joyce Zwart van het park. Bezoekers kunnen vrijwel alle dieren weer bekijken. De honderddertig vogels in het park blijven voorlopig nog wel opgehokt of afgeschermd, zodat ze niet in contact kunnen komen met bezoekers.
Tijdens de sluiting van het Dierenrijk ging de entreeprijs naar beneden. Vanaf woensdag moeten bezoekers weer de volle mep betalen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl