nieuws

Puttershoekse fotograaf wint derde prijs bij dronewedstrijd

De foto van Jeffrey Groeneweg
De foto van Jeffrey Groeneweg
De dronefoto van Jeffrey Groeneweg uit Puttershoek heeft bij de wedstrijd 'mooiste dronefoto van Nederland' de derde plaats behaald. Voor de fotowedstrijd van PixAir maakte hij een foto van het Zuiddiep in Puttershoek.
Groeneweg heeft met de wedstrijd een extra accu voor zijn drone gewonnen. "Maar het gaat ook vooral om de eer", zegt hij.

Nieuwe drone

Zijn huidige drone heeft Groeneweg nog niet zo lang. "Twee jaar geleden vloog ik heel vaak, maar dat is op een gegeven moment verwaterd. Nu heb ik sinds kort een nieuwe drone en heb ik het weer opgepakt."
De fotograaf is de afgelopen maanden dan ook veel bezig geweest met zijn nieuwe vliegmachine, voornamelijk met het filmen van Maasdam en Puttershoek. Toen hij de drone boven het Zuiddiep in Puttershoek liet vliegen, zag hij het bijzondere plaatje dat hem uiteindelijk de derde prijs heeft opgeleverd.
"Ik heb de foto pas thuis achter de computer beter bekeken. Ik heb nog twee andere foto's opgestuurd, op hoop van zegen. Maar dit vond ik zelf wel een hele mooie."

Officiële uitreiking

De officiële uitreiking van de prijzen vindt plaats op 17 december in Urk. Groeneweg kan hier zelf helaas niet bij aanwezig zijn: "Ik heb een andere afspraak die ik niet kan afzeggen. ik wist van tevoren ook niet dat de uitreiking op die dag zou zijn - en ook niet dat ik in de prijzen zou vallen."
De Hoeksche Waardse Ferry Krauweel was ook genomineerd voor de titel met zijn foto van Zuid-Beijerland in de mist. Hij viel helaas buiten de prijzen.