nieuws

Bewoners Charlois worden gek van Congolese stem van God

Omwonenden van het Schulpplein in Rotterdam-Charlois klagen over overlast van een Congolese kerk en een Braziliaanse sportschool die vooral in het weekend luidruchtige bijeenkomsten organiseren. Het gaat om kerkdiensten en feesten in een kantoorpand die de omwonenden tot diep in de nacht wakker houden.
Niet alleen staat de muziek hard, ook zouden de mensen zich luidruchtig gedragen. "Na afloop van zo'n feest wordt er op straat ruzie gemaakt en zelfs gevochten", zegt omwonende Eric van Bergem. Hij heeft de overlast met zijn smartphone geregistreerd.
Naast het kantoorpand staat naast huizen ook een zorgcentrum met 55+-appartementen. Daar overwegen bewoners zelfs te verhuizen vanwege de aanhoudende overlast.
De omwonenden voelen zich niet serieus genomen door de gemeente. De geluidsproblemen waren eerder al aangekaart door het raadslid Benvenido van Schaik van Leefbaar Rotterdam. Maar volgens de gemeente zijn er bij de milieudienst DCMR en politie geen klachten bekend en is het 'rustig in de omgeving'.
De bewoners zeggen juist een stroom klachten richting DCMR en politie te hebben gestuurd. Het Leefbaar-raadslid wil dat de gemeente direct ingrijpt en het pand sluit. Raadslid Benvenido van Schaik: "De bewoners willen hun rust terug."