nieuws

'Martin van Geel heeft RvC volledig in zijn hand'

Het nieuws dat Giovanni van Bronckhorst zijn contract nu al heeft verlengd kwam voor velen als een verrassing. Zeker omdat via verschillende media naar buiten kwam dat enkele leden van de Raad van Commissarissen nog even wilden wachten met het verlengen van de verbintenis van de trainer van Feyenoord. "Martin van Geel heeft hen volledig in zijn hand," concludeert sportjournalist Emile Schelvis.
De Raad van Commissarissen van Feyenoord bestaat uit vijf mannen. Het idee van technisch directeur Martin van Geel om het contract van de hoofdtrainer te verlengen moest door een meerderheid van hen goedgekeurd worden. Emile Schelvis: "Hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen is heel knap. De onrust kwam van de twee mannen in de raad die kritisch zijn, Pim Blokland en Rob Slotboom, maar zij hebben geen meerderheid. Dat wisten we bij vorige zaken al en dat weten we nu weer."
Rob Jacobs, voormalig trainer van Feyenoord, is vooral blij dat Giovanni van Bronckhorst heeft bijgetekend. "Het is een goede zaak. Hij staat, in zijn tweede seizoen, vanaf de eerste dag bovenaan. Dit tijdstip is ook goed gekozen en het zorgt voor rust. Ik vind hem een ongelofelijke persoonlijkheid, hij leert snel en communiceert uitstekend."
Het moment en de duur van het contract zorgen nog wel voor vraagtekens bij Sinclair Bischop, Feyenoord-verslaggever van RTV Rijnmond. "Vaak wachten clubs tot de winterstop en gaan dan evalueren. Er valt voor de winterstop nog veel te winnen, maar ook nog veel te verliezen. Als dat gebeurt, hangt er toch een hele andere sfeer rond Feyenoord en Van Bronckhorst. Als je dan nog meer dan twee jaar te gaan hebt is dat lang. "