nieuws

Michael Weston King (GB) in Live uit Lloyd

De Britse troubadour Michael Weston King tourt al een aantal weken door heel Europa. Een paar dagen voor zijn terugkeer naar Engeland speelt hij een meesterlijk sessie in Live uit Lloyd. Een geboren verhalenverteller met een ellenlange muzikale geschiedenis. "A gentleman and his guitar..."
Michael Weston King
is een van Engeland's meest vooraanstaande singer/songwriters en een 'Americana'-pionier pur sang. Hij was frontman van de band
The Good Sons
die Alt.Country speelde voor men wist wat dat was aldus
Americana U
K. Mojo Magazine vergeleek de band met het legendarische Uncle Tupelo.
Na de opsplitsing van The Good Sons, ging Weston King als solo troubadour door het leven. Hij trad op met oder andere Nick Cave, Steve Earle, Guy Clark, Chris Hillman en vele anderen. Hij bracht maar liefst 7 studio-albums uit en drie 'live'-albums. Momenteel is er weer een nieuwe plaat verkrijgbaar; een soort anthologie van zijn eerder albums: 'Handpicked', verkrijgbaar bij zijn gigs.
Ondertussen vormt hij met zijn echtgenote Lou Dalgleish een muzikaal dus My Darling Clementine waarmee hij in 2013 al eens te gast was en in 2017 weer een nieuwe plaat zal uitbrengen. Een bezige baas met een echte Britse tongval en liedjes met een verhaal. Michael Weston King doet zijn naam eer aan... In Live uit Lloyd geeft hij in 5 songs een muzikale staalkaart van zijn grote oeuvre.