nieuws

'Gemeente geeft niet thuis bij problemen Allard Piersonstraat'

Onderzoekers meten nog steeds trillingen in de huizen aan de Allard Piersonstraat in Rotterdam-West. Woningcorporatie Woonstad wil het probleem graag met de gemeente aanpakken, maar die geeft volgens woningcoöperatie niet thuis.
In de straat moesten twee weken geleden tientallen mensen
omdat werd gevreesd voor instortingsgevaar. Daarop werden trillingsmeters geplaatst, die flink uitslaan.
Woonstad laat een specialistisch bureau uitzoeken wat de oorzaak is van de trillingen. De corporatie wil ook de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van Stadsontwikkeling betrekken bij het onderzoek, maar dat blijkt lastig.
Geen reactie
''We hebben de eerste meetwaarden van de trillingsmeters toegezonden en daarbij de afspraak gemaakt dat ik een reactie zou krijgen'', zegt Frans Hengst van Woonstad. ''Tot op heden heb ik dat niet mogen ontvangen.''
Ook na een tweede mail met meetwaarden aan de gemeentedienst bleef het stil, tot frustratie van Hengst. ''Ik vind het jammer. Wij zijn samen werkzaam in de stad.'' Hij zou het fijn vinden om samen op te trekken met de gemeentedienst.
Wakker
De manager van Woonstad vindt het vooral vervelend dat bewoners hebben te lijden onder de problemen. Hoewel er geen sprake zou zijn van instortingsgevaar, liggen bewoners van de huizen wakker van de trillingen.
Bewoners bevestigen veel last te hebben van de mysterieuze trillingen. ''Het is iedere dag'', zucht een vrouw. ''Ik voel bewegingen. De bankstellen en tafels gaan heen en weer. De kinderen zijn angstig.''
De gemeente laat in een reactie weten dat de situatie in de straat in hun ogen niet is veranderd sinds de evacuatie van de bewoners op 24 november. Er is nog niet inhoudelijk gereageerd op de uitkomst van de metingen.