nieuws

Heineken gaat alcoholvrij

bier
bier
Bierbrouwer Heineken gaat de markt op met een eigen alcoholvrij biertje. Dat bevestigde de brouwer woensdag na berichtgeving door Het Parool. Heineken 0.0% zal in eerste instantie in Nederland verkrijgbaar zijn. Later volgt de rest van de wereld. Met de lancering van 0.0% wil Heineken meeliften op het succes van pils met weinig of geen alcohol.
,,Heineken 0.0% speelt uitstekend in op de toenemende vraag van consumenten naar alcoholvrij en alcoholarm bier", aldus een woordvoerder van de brouwer. ,,Wij luisteren altijd goed naar de markt en willen met producten en innovaties voortdurend blijven inspelen op behoeften van de consument." Meer informatie over de variant volgt bij de lancering van het product. De 0.0%-variant wordt in maart in Nederland gelanceerd. Vanaf april volgt naar verluidt de wereldwijde introductie.
De brouwer werkte dik twee jaar in het geheim aan Heineken 0.0%. Daarbij zou het vooral zaak zijn geweest om de smaak zo goed als gelijk te houden aan het oorspronkelijke pils van de brouwer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl