nieuws

Bpost: geen nieuw bod op PostNL

Post PostNL
Post PostNL
Het Belgische postbedrijf Bpost blijft geloven in de logica van een overname van de Nederlandse branchegenoot PostNL, maar ziet af van een nieuw bod. PostNL verwierp eerder op de dag het finale overnamebod dat Bpost onlangs op tafel legde.
In een verklaring stelde Bpost dat een combinatie met PostNL ,,een overtuigende industriële logica'' heeft en de mogelijkheid biedt om de groeistrategie van Bpost en PostNL te versnellen, met aanzienlijke waardecreatie voor alle belanghebbenden.
Bpost heeft nu besloten dat een combinatie met PostNL echter niet kan worden bereikt onder voorwaarden die voldoen aan de criteria die het bedrijf stelt bij het beslissen over een overname of fusie. Er wordt dus niet verder gegaan met een bod op PostNL.
Het Belgische postbedrijf gaat nu andere mogelijkheden onderzoeken om zijn groei verder te versnellen.
PostNL is van mening dat een overname door Bpost te veel risico's met zich meebrengt en niet leidt tot een succesvolle combinatie. Het bestuur en de commissarissen van het postbedrijf hebben daarom besloten een finaal overnamevoorstel van de branchegenoot af te wijzen. Bpost bood in totaal ongeveer 2,5 miljard euro voor PostNL.