nieuws

Advocaat: 'Fantastisch voor Gio dat hij zijn contract heeft verlengd'

Fenerbahce-trainer Dick Advocaat vindt het een goede zaak dat Feyenoord het contract van trainer Giovanni van Bronckhorst met twee jaar heeft verlengd. ''Dat toont aan dat iedereen tevreden over hem is'', zei Advocaat woensdag op de persconferentie in de aanloop naar het Europa League-duel tussen Feyenoord en Fenerbahce.
De inmiddels 69-jarige trainer was voordat hij trainer van de Turkse topclub werd nog actief in De Kuip, waar hij aan de onervaren Van Bronckhorst advies gaf. ''Dat heb ik met ontzettend veel plezier gedaan, maar we moeten het ook niet groter maken dan het is. De technische staf van Feyenoord heeft voor de huidige ontwikkeling gezorgd. Ik heb alleen een beetje mee gesproken en gediscussieerd.
That's all''.

Van Persie

De laatste wedstrijden is Robin van Persie belangrijk voor Fenerbahce. Advocaat wilde niet ingaan op de vraag of zijn spits weer in het Nederlands elftal hoort te spelen, maar gaf wel aan dat de Rotterdammer momenteel erg belangrijk is voor zijn team. ''Het belangrijkste is dat Van Persie zijn spelvreugde weer heeft teruggevonden. In het begin moesten we wat voorzichtig met hem zijn, maar de laatste weken is hij continu aanwezig.''
Het is de eerste keer dat Advocaat met de Oranje-topscorer allertijden samenwerkt. ''Nu zie ik pas in de trainingsvormen wat een kwaliteiten hij, vooral in de kleine ruimte, heeft. Daar proberen wij als Fenerbahce natuurlijk zo lang mogelijk van de profiteren. Als je zo'n speler in je midden hebt, dan ben je daar alleen maar blij mee'', besloot Advocaat, die op de persconferentie ook aangaf dat Van Persie donderdag in de basis zal starten tegen Feyenoord.