CHRISNATUURLIJK

Het wonder van vliegen in Chris Natuurlijk van 30 april

Knobbelzwanen in de lucht
Knobbelzwanen in de lucht © Pixabay
Begin je zaterdag om 08:00 uur met Chris Natuurlijk over waarom dieren zijn gaan vliegen, lente in de Nieuwe Hollandse Biesbosch en sprookjes over bomen.
Van mierenkoningin tot knobbelzwaan. Waarom zijn er dieren die kunnen vliegen? Aan de hand van dieren uit de collectie van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam , bespreekt conservator Bram Langeveld het boek “Het wonder van vliegen” van de beroemde Britse evolutiebioloog Richard Dawkins.
Bram Langeveld over de torenvalk en andere dieren uit Het wonder van vliegen
Bram Langeveld over de torenvalk en andere dieren uit Het wonder van vliegen © Rijnmond

Lente in de Nieuwe Hollandse Biesbosch

Het derde ei van het beroemde visarenden stel uit Beleef de Lente is gelegd en ook in de Nieuwe Dordtse Biesbosch stikt het van het leven. Harm Blom, boswachter bij Staatsbosbeheer in de Biesbosch wijst Chris Natuurlijk op boerenzwaluwen die door de lucht duikelen en steltkluten die op hun sierlijke, hoge poten door het water stappen. De rietzanger zingt het hoogste lied, de eerste gierzwaluwen zijn gearriveerd, maar vooral over de zwarte ruiters is Blom enthousiast.
Zwarte ruiter
Zwarte ruiter © Joey Braat

Laatste kans

Laatste kans om In het licht van Cuyp te zien in het Dordrechts Museum. De tentoonstelling over het werk van de in Dordrecht geboren en getogen Aelbert Cuyp en zijn invloed op Britse kunstenaars zou in maart dicht gaan, maar loopt nu tot 8 mei. Laatste kans dus, want volgens het museum zal zo’n project als dit niet snel herhaald worden. Over de landschappen op de schilderijen met koeien badend in het nevelige zonlicht, hoor je meer in Chris Natuurlijk.

Lekker lezen met Gert-Jan van Rietschoten

Boekenman Gert-Jan van Rietschoten bespreekt in de rubriek Lekker lezen het nieuwe boek van vogelaar Arjan Dwarshuis, een bijzonder sprookjesboek over bomen en de historische roman Phoenix van schrijver Bert Wagendorp.
De boeken die Gert-Jan van Rietschoten op 30 april bespreekt
De boeken die Gert-Jan van Rietschoten op 30 april bespreekt © Gert-Jan van Rietschoten
Zaterdag 30 april van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond
.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl