nieuws

'Meer geld voor hulpverlening en veiligheid nodig'

Het kabinet moet meer geld uittrekken voor de salarissen en materialen van de politie, brandweer, ambulancediensten en Stadsbeheer. Dat heeft de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb donderdag gezegd tijdens een speciale lunch voor de hulpverleningsorganisaties.
De hulpverleners die op oudjaarsavond en nieuwjaarsnacht moeten werken werden getrakteerd op een lunch en toegesproken door de burgemeester. Aboutaleb liet weten trots te zijn om de diensten.
Ook riep hij Den Haag op personeel "uit te betalen in klinkende munt" nu de crisis voorbij is. Dat betekent wat Aboutaleb betreft salarisverhogingen, maar ook het up-to-date houden en maken van materialen.
'Samenleving in de war'
Frank Paauw, korpschef van de politie Rotterdam, stak de hulpverleners op het Rotterdamse stadhuis ook een hart onder de riem. Hij sprak zijn grote waardering uit voor de inzet en motivatie van het personeel.
"De samenleving is soms in de war. En tijdens de jaarwisseling zie je volwassen mensen dingen doen die je niet voor mogelijk houdt", zei Paauw.
Tijdens oudjaarsavond en nieuwjaarsnacht zijn 1200 politiemensen en 2000 medewerkers van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond op de been. Paauw: "Eigenlijk is dat te gek voor woorden voor een gebeurtenis waarbij het eigenlijk feest zou moeten zijn."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl