nieuws

Tieners vast voor busovervallen Rotterdam

Tieners vast voor busovervallen Rotterdam
Tieners vast voor busovervallen Rotterdam
De politie heeft twee tieners opgepakt voor twee gewapende overvallen op buschauffeurs op de Groeninx van Zoelenlaan in Rotterdam-Zuid. De 17-jarige jongens zaten al vast voor andere misdrijven, zegt de politie.
De verdachten uit Rotterdam sloegen toe
en
bij de bushaltes Keizerswaard en Klein Nieuwland. Beide haltes zijn op een steenworp afstand van elkaar. Omdat de overvallen ook veel op elkaar leken, ging de politie uit van dezelfde daders.
De jongens bedreigden de chauffeurs en passagiers met een vuurwapen en wilden geld meenemen. Buschauffeur Ismaël deed in september zijn emotionele verhaal in het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond.
Media-aandacht
Ondanks onderzoek lukte het de politie niet om meteen een verdachte te vinden. Justitie loofde een beloning van 7500 euro uit voor de gouden tip. Met behulp van media-aandacht kwamen uiteindelijk twaalf tips binnen en konden de vermoedelijke daders worden gevonden.
De jongens zaten al in de cel voor andere zaken. Waarvoor de twee vastzitten, kan justitie niet zeggen.
Opluchting
Buschauffeur Ismaël is blij met de aanhoudingen. "Ik ben nog steeds angstig en heb flashbacks van dat wapen op mijn hoofd. Het helpt wel dat er nu mensen zijn aangehouden. Hopelijk krijgen ze hun verdiende straf."
Ook de chauffeur die slachtoffer werd van de tweede overval is heel erg opgelucht. "Laten we hopen dat dit inderdaad de daders zijn! Het neemt in ieder geval wel een hoop onrust weg bij mij en mijn collega's."