nieuws

Museum RockArt brengt ode aan overleden muzikanten

David Bowie, Freddy Mercury en Herman Brood: donderdag zijn nationale en internationale muzikanten herdacht in Museum RockArt in Hoek van Holland. Het popmuziekgeschiedenismuseum organiseert jaarlijks op de sterfdag van John Lennon 'Memorial Day'.
Dit jaar wordt er extra aandacht geschonken aan de Nederlandse zanger en gitarist Eddy Christiani, die op 24 oktober is overleden. Bezoekers van het museum hebben afgelopen jaar een top 5 van overleden muzikanten doorgegeven, waaruit de Memorial Top 40 is ontstaan.
Deze top 40 wordt donderdag van 13.00 uur tot 17.00 uur gepresenteerd in het museum, maar eigenaar Jaap Schut van Museum RockArt hoopt op een groter evenement in de toekomst. "Het zou prettig zijn als we kunnen groeien naar minimaal één dag, maar nog liever een meerdaags evenement."

Ode aan de doden

Volgens Schut is het makkelijk om elk jaar David Bowie of John Lennon te draaien, "maar er zijn nog veel meer muzikanten van wie het publiek de naam niet kent, maar de muziek wel. Met een groter evenement kunnen we daadwerkelijk laten zien wat die artiesten ons hebben nagelaten", zegt Schut.
"Dagelijks genieten wij van die muziek, dagelijks genieten we van die cultuur. Laten wij dan als museum ervoor zorgen dat er minimaal één dag is waarop ze allemaal voorbij komen!", besluit hij.