nieuws

Living light: lamp haalt elektriciteit uit plant

Living light
Living light
Living light, de eerste doctor in de duurzame mode, kerst in Trompenburg en adoptiekerstbomen in Chris Natuurlijk van 10 december.
Levend licht

In de tijd dat de dagen kort zijn en het lang donker is, gaan we op zoek naar licht.

is een plant die (sfeer)licht geeft met energie opgewekt uit de plant zelf. Het lampje gaat branden door het beetje stroom dat bacteriën tussen de wortels opwekken uit de fotosynthese van de plant.

En het leukste is dat je het licht aan doet door lief te zijn voor de plant. In het atelier van ontwerper
krijgt Chris Natuurlijk een magische demonstratie.


Duurzame doctor in de mode

Sinds maandag heeft Nederland zijn 1e doctor in de duurzame mode. Het is
Zij heeft een model ontwikkeld waardoor je kunt uitrekenen hoe duurzaam een kledingstuk is. Chris Natuurlijk krijgt een rondleiding over de tentoonstelling
in de bibliotheek van de TU Delft.

Adopteer een kerstboom

Sinterklaas is nog maar net terug in Spanje of iedereen is alweer bezig met kerst. Chris Natuurlijk gaat voor een groene kerst. Dat kan bijvoorbeeld door je kerstboom te adopteren. Niet afdanken aan het eind van de kerstperiode , maar de adoptieboom na de kerstperiode inleveren en volgend jaar weer ophalen. Chris Natuurlijk gaat kijken bij 'Uit je eigen stad', in de Fruithaven in Rotterdam, uitgiftepunt voor deze bomen.
Kerst in Trompenburg Tuinen.
Waarom halen we eigenlijk een kerstboom in huis? Naar aanleiding van de kerstmarkt in Trompenburg Tuinen & Arboretum in Rotterdam-Kralingen, vertelt tuinvrouw Winnefred van Dijk waar dit gebruik vandaan komt.

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond.