nieuws

Schelvis denkt bij Bilal aan 'Kazim-syndroom'

Emile Schelvis begreep niet dat Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst in het duel met Fenerbahçe koos voor Bilal Basacikoglu als invaller en niet Steven Berghuis. Basacikoglu werd in de rust gebracht om aanvallend iets te forceren. "Als je dan toch wisselt, dan was Berghuis een logischere keus geweest."
Volgens de analyticus van
RTV Rijnmond
lagen de kansen voor Feyenoord niet aan de buitenkant. "Er lagen mogelijkheden aan de binnenkant van die linksback. Daar had Berghuis een bepaalde waarde kunnen hebben. Bilal komt namelijk nooit iemand voorbij", luidt de mening van Schelvis na afloop van de uitschakeling in de Europa League.
Schelvis vindt het vreemd dat Berghuis niet meer aan de bak komt in De Kuip. "Het is een jongen die bij het Nederlands elftal zit en hier flitsend begon. Er gebeurt iets met hem aan de bal", vervolgt de journalist. "Ik denk dat Van Bronckhorst afgaat op wat hij in de trainingen laat zien. Een andere graadmeter kan er niet zijn."

Colin Kazim-Richards

Basacikoglu krijgt daarentegen wél zijn kansen bij Feyenoord, maar de geluiden op de tribunes worden er niet positiever op. "Bilal heeft geen krediet opgebouwd. Hij maakt die goals niet. Ik dacht een beetje aan het 'Kazim-syndroom'. Hij miste in het verleden ook grote kansen tegen Ajax. Volgens de supporters laat je Feyenoord dan eigenlijk op de allerbelangrijkste momenten in de steek."
"Ik begrijp wel waarom Van Bronckhorst steeds bij hem terugkomt. Hij legt veel arbeid en diepte in zijn spel, maar zijn acties zijn gedoemd te mislukken. Dan moet je je afvragen of je zo'n jongen niet tegen zichzelf in bescherming moet nemen. Die fase is nu aangebroken", aldus Schelvis.