nieuws

‘Eigenaar Nedstaal laat medewerkers in de kou staan’

Boze medewerkers voerden donderdag actie op het Nedstaal-terrein
Boze medewerkers voerden donderdag actie op het Nedstaal-terrein
FNV Metaal is bijzonder teleurgesteld in de Andus Group, de eigenaar van het Alblasserdamse bedrijf Nedstaal. Samen met de medewerkers hadden zij donderdag een petitie willen overhandigen, maar de leiding kwamen niet opdagen.
Leontien Steltenpool, bestuurder FNV Metaal noemt het ‘teleurstellend’ en ‘respectloos’. “Onvoorstelbaar dat de Andus Group niet is gekomen om de petitie van de medewerkers in ontvangst te nemen. Zodra ze met werknemers worden geconfronteerd, geven ze niet thuis.”

Emotionele oproep

De Nedstaal-medewerkers in Alblasserdam voerden donderdag bij het bedrijf actie tegen de sluiting van hun fabriek. In een petitie doen zij een emotionele oproep aan eigenaar Andus Group om hen niet in de steek te laten.

“In een petitie eisen de medewerkers dat hun werkgever er alles aan doet om voor een overname te zorgen, zodat de banen behouden kunnen blijven. Mocht dat na grote inspanningen niet lukken, dan horen ze een fatsoenlijk sociaal plan te krijgen, zodat de pijn van het verlies van hun werk wordt verzacht.”, aldus Steltenpool.

Harde klap

Eind dit jaar sluit Nedstaal zijn deuren in Nederland en staat het personeel op straat, met een verlies van honderden banen tot gevolg. Zeker voor Alblasserdam en omgeving is de sluiting als een harde klap aangekomen. Bij diverse metaalbedrijven dreigen in totaal meer dan duizend banen te verdwijnen.
Steltenpool: “Maar ondertussen wordt wel gevraagd of ze willen overwerken, omdat anders de orders niet op tijd de deur uitgaan voor de fabriek sluit. Harteloos en kil.”
Nedstaal-directeur Gita Hoogeveen liet RTV Rijnmond weten na een vraag over eventuele overnamekandidaten, absoluut geen commentaar te geven.