FEYENOORD

Podcast Feyenoord: 'Dedain maakt langzaam plaats voor aandacht en sympathie'

Lutsharel Geertruida was bij Feyenoord met twee doelpunten de grote man tegen Fortuna Sittard
Lutsharel Geertruida was bij Feyenoord met twee doelpunten de grote man tegen Fortuna Sittard © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Na de eenvoudige 3-1 zege bij Fortuna Sittard kan Feyenoord zich gaan richten op de belangrijke return tegen Olympique Marseille in de halve finale van de Conference League. Presentator Frank Stout, Feyenoord-watcher Sinclair Bischop en verslaggever Jan Jaap Pruysen verheugen zich in de Feyenoord-editie van de FC Rijnmond Podcast op deze Europese wedstrijd. "Dit was de ideale voorbereiding op aanstaande donderdag."
Bischop had verwacht dat de Rotterdammers spelers zouden sparen voor dit 'tussendoortje' tegen Fortuna Sittard, maar hoofdtrainer Arne Slot startte met vrijwel alle beschikbare sterkhouders. Zo begonnen Marcos Senesi en Guus Til 'gewoon' in de basis. Bischop dacht dat zij misschien dit eredivisieduel zouden overslaan, zodat zij fit aan de aftrap zullen verschijnen in Frankrijk. "Dan hoop je dat iedereen heel blijft en met de volle honderd procent de wedstrijd in gaat."
Al met al beleefde Feyenoord volgens Bischop een 'zorgeloze middag' in Sittard. Volgens de mannen moet het in Marseille één groot feest worden. "Feyenoord komt nu in een positief daglicht. Er wordt namelijk leuk gevoetbald, de resultaten zijn goed en de supporters gedragen zich in het buitenland. Laten we hopen dat dit in Marseille en hopelijk ook in Tirana wordt doorgetrokken", zegt Stout.

'De ogen gaan voor Feyenoord open'

In de Feyenoord-editie van de FC Rijnmond Podcast ging het ook over het voetballende imago van de Rotterdamse club. "De ogen van heel Nederland gaan open. Mensen zien nu hoe sterk Feyenoord speelt", merkt Bischop op. "Gisteren hoorde ik Rafael van der Vaart (in Studio Voetbal, red.) die op zijn woorden moest terugkomen."
Stout benoemt echter de kritiek vanuit de supporters dat 'de landelijke media te weinig aandacht en te weinig sympathie voor dit sterke Feyenoord zouden hebben'. "Maar dat begint nu allemaal langzaam te komen", vult Bischop aan. "Pas over een aantal jaren gaan we deze prestatie op waarde schatten, want dit gaat niet zomaar meer voorkomen."
Bischop vindt dat er denigrerend wordt gereageerd op de Europese tegenstanders van Feyenoord in de Conference League. Pruysen is weer van mening dat de Conference League perfect voor het niveau van de Rotterdammers is. "Maar Olympique Marseille is eigenlijk Champions Leagueniveau, want die club is de nummer 2 van Frankrijk", stelt Bischop. Pruysen is het daar niet mee eens. "We maken de Franse competitie groter dan het is", zegt de verslaggever van Rijnmond, hoewel hij erkent dat de budgetten in de Ligue 1 hoger zijn.

Crowdfundingsactie Dessers: 'Nú moet je investeren'

De mannen bespraken ook de crowdfundingsactie rondom Feyenoord-spits Cyriel Dessers. Supporters proberen op deze manier de benodigde vier miljoen euro voor de Belgische Nigeriaan op te halen. "Dit is super leuk, maar ik heb begrepen dat het een lastig verhaal wordt vanwege de fiscale regeltjes", legt Pruysen uit. "Dan zou er acht miljoen euro opgehaald moeten worden, want de helft gaat er vanaf vanwege de schenkingsbelasting."
Bischop vult aan: "Die crowdfundingsactie is gewoon een mooi gebaar. Maar Slot heeft deze actie gebruikt en ook 'misbruikt'. Hij zei dat supporters met hun zwaar verdiende geld nu dit gebaar maken. Slot wil hiermee aangeven dat dit voor 'grote havenbaronnen en potentiële sponsors' hét moment is om door te pakken. Misschien dat bedrijven nu eraan denken om in Feyenoord te investeren."
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl