FC RIJNMOND

Van Loen in FC Rijnmond: 'Ik zou Dessers niet naar Feyenoord halen'

FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, John van Loen, Sinclair Bischop en Harry van der Laan
FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, John van Loen, Sinclair Bischop en Harry van der Laan © Rijnmond
In FC Rijnmond ging het natuurlijk uitgebreid over de crowdfundingsactie van Feyenoord-supporters om Cyriel Dessers in De Kuip te houden. Maar niet iedereen aan tafel was enthousiast om de gehuurde spits van Racing Genk definitief over te nemen. Oud-spits John van Loen vraagt zich hardop af of Feyenoord hem wel moet houden.
"Voegt 'ie iets toe aan het systeem? Kan hij het aan? Ik zou het niet doen", aldus Van Loen, die het aantal doelpunten van de aanvaller vindt tegenvallen. Hoewel Dessers tien keer in Europa heeft gescoord, is Van Loen van mening dat de zes competitiegoals aan de lage kant is.
Niet alleen Van Loen was te gast in FC Rijnmond. Ook Feyenoord-watcher Sinclair Bischop en analist Harry van der Laan namen plaats aan de tafel van presentator Bart Nolles. Van der Laan was eerder terughoudend om Dessers bij Feyenoord te houden. Inmiddels heeft hij zijn mening veranderd. "Ik had twijfels over deze spits, want vier miljoen euro vond ik te veel. Maar Dessers heeft bepaalde kwaliteiten voor dít Feyenoord. Je hoeft niet de beste spits ter wereld te zijn om te passen bij een club."
Bovendien ziet Van der Laan het goudhaantje van Feyenoord zich ontwikkelen. "Dan moet je kijken wat het budget is. Dessers heeft laten zien hoe belangrijk hij voor Feyenoord is", vindt Van der Laan. "Feyenoord is nu op een punt dat havenbaronnen moeten instappen", maakt Bischop duidelijk. Zo heeft havenondernemer Dennis de Roo al aangegeven financieel bij te willen dragen aan een eventuele transfer.

'Olympique Marseille viel zondag tegen'

Na de makkelijke middag bij Fortuna Sittard (1-3) van afgelopen zondag kan het vizier van Feyenoord gericht worden op Olympique Marseille. Op dezelfde dag speelde de komende tegenstander van de Rotterdammers de topper tegen Olympique Lyon.
"Ik heb de wedstrijd Olympique Marseille-Olympique Lyon gezien", vertelt Van Loen, die l'OM met 3-0 op eigen veld zag verliezen. "Maar het viel een beetje tegen bij Marseille. Ik hoop dat die ploeg donderdag ook zo tegen Feyenoord speelt."
Van Loen verwacht een heksenketel in Marseille, ondanks dat één tribune leeg moet blijven. "Ik ben heel erg benieuwd hoe Feyenoord hiermee omgaat." Ook Bischop acht Feyenoord in Frankrijk niet kansloos. "Feyenoord gaat daar sowieso kansen krijgen", kondigt de sportverslaggever van Rijnmond aan.
Kijk hieronder FC Rijnmond terug:
Van Loen in FC Rijnmond: 'Ik zou Dessers niet naar Feyenoord halen'