BOUWPROJECT

Flexwoningen voor starters op terrein oude scheepswerf in IJsselmonde

Hier moeten 153 sociale huurwoningen komen
Hier moeten 153 sociale huurwoningen komen © Rijnmond
Langs de Nieuwe Maas in Rotterdam-IJsselmonde naast de voormalige scheepshal van Verolme moeten 153 flexwoningen komen. De kleine huizen van zo'n 18m2 zijn vooral bedoeld voor starters uit IJsselmonde en mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning uit de hele regio. De sociale huurwoningen blijven maximaal vijftien jaar staan.
Op het nu braakliggende terrein naast de herkende scheepshal aan de Oostdijk moeten de starterswoningen verrijzen. Nu vormen containers de 'erfafscheiding' tussen de bestaande woonwijk en het bedrijfsterrein. Dat gaat er straks allemaal anders uitzien. De gemeente Rotterdam, Havensteder en een projectontwikkelaar willen het terrein opknappen en er een wijk voor starters van maken. Het moet een groene woonplek worden waarbij ook de kade wordt aangepakt om te recreëren. Er komt ook een verbinding met de bestaande woonwijk. Het is de bedoeling dat de toekomstige bewoners na enkele jaren doorstromen naar een reguliere woning.
De muur met containers is de afscheiding van het bedrijfsterrein met de bestaande woonwijk
De muur met containers is de afscheiding van het bedrijfsterrein met de bestaande woonwijk © Rijnmond
De flexwoningen worden vooraf in één van de hallen op het naastgelegen bedrijventerrein gebouwd. De bouw neemt zo veel minder tijd in beslag dan bij reguliere bouw. De huizen zijn klein, maar hebben alle voorzieningen zoals een badkamer en een keuken. Het is nog niet bekend wat de huur van de tijdelijke woningen wordt. Op 11 mei is een inloopavond voor buurtbewoners. De omgevingsvergunning voor het project moet nog worden aangevraagd.
De oude Verolme hal
De oude Verolme hal © Rijnmond

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl