nieuws

Buren terreurverdachte: hij is gewoon een aardige jongen

"Wij stonden ook met vraagtekens boven ons hoofd van: wat gebeurt hier?", zegt de buurvrouw van de terreurverdachte die is opgepakt in Rotterdam. Pia kan het nog steeds niet geloven. "Het was gewoon zo'n aardige jongen."
De 30-jarige Jaouad werd woensdag aangehouden in zijn huis op de Van Speykstraat in West. De politie deed een inval nadat informatie was binnengekomen van de AIVD. De Rotterdammer zou een terroristische aanslag aan het voorbereiden zijn.
In het huis vond de politie een kalasjnikov en twee volle magazijnen. Ook lagen er vier dozen met zeer explosief vuurwerk, een groot schilderij van een IS-vlag, mobiele telefoons en 1600 euro contant geld.

Buren
Pia was tijdens de inval thuis en haar man Piet kwam net de straat in, die volledig was afgezet. Ze kennen Jaouad al sinds hij klein is. Hij woonde voorheen met zijn ouders naast Pia en Piet. Tegenwoordig woont hij aan de overkant met zijn vrouw en kind.
"Ik sprak hem weleens en dat ging dan over die kleine jongen", aldus de buurvrouw. "Hij zei altijd gedag en ik zocht niks achter hem. Maar dat is meestal. De buren weten niks", vult Piet aan.
De broer van Jaouad ontkent tegenover het AD dat zijn broer een terrorist is. Hij vindt het ook niet vreemd dat zijn broer een kalasjnikov in huis heeft. "Iedereen heeft toch een wapen?", zegt hij in de krant.