nieuws

Transportbedrijven weer over Merwedebrug, claimen kan beginnen

Na twee maanden werkzaamheden is de Merwedebrug bij Gorinchem weer open voor vrachtverkeer en dat leidt tot vreugde bij transportbedrijven.
Een van de transportbedrijven die veel last heeft gehad is Swijnenburg Transport Werkendam. Hun grootste klant zit in Gorinchem, net aan de andere kant van de rivier.
"Daarom hebben wij twee maanden terug besloten een loods te huren vlakbij onze grootste klant", vertelt directeur Henk Swijnenburg. "Dat heeft ons veel geld gescheeld."

Flink omrijden

Omrijden is namelijk een flinke kostenpost. Vanuit Werkendam via Zaltbommel naar Gorinchem rijden is 62 kilometer langer dan door de Merwedebrug te nemen.
"Uiteindelijk hebben wij ongeveer 50.000 euro schade", vertelt Swijnenburg. "Dat gaan wij proberen te claimen bij Rijkswaterstaat."

Optocht

In de Merwedebrug werden twee maanden terug minuscule scheurtjes gevonden, waardoor zwaar verkeer de brug niet met over mocht. De werkzaamheden zijn sinds vrijdag klaar.
Dat betekent dat Swijnenburg Transport terug kon verhuizen naar Werkendam. Zaterdagochtend reed het bedrijf in een colonne van 34 wagens terug maar de thuisbasis.