nieuws

Zaalsporten: Sliedrecht Sport hard onderuit bij Sneek

Sliedrecht Sport (archief)
Sliedrecht Sport (archief)
De volleybalsters van Sliedrecht Sport hebben verzuimd om afstand te nemen van naaste belager Sneek. Op bezoek in Friesland ging de koploper van de eredivisie kansloos onderuit bij de directe concurrent: 3-0. Alle sets gingen met ruim verschil naar de thuisploeg: 25-17, 25-17 en 25-16.
Door het verlies wordt de voorsprong van Sliedrecht Sport teruggebracht naar twee punten. De ploeg van coach Matt van Wezel is na twaalf wedstrijden in het bezit van 31 punten. Volgende week ontvangt het in eigen huis nummer drie Set-Up '65 uit Ootmarsum.
In de eredivisie bij de heren leden zowel Nesselande/VoorElkaar.nl als ARBO Rotterdam Volleybal een nederlaag. Nesselande werd bij SSS met 3-1 verslagen (28-30, 25-16, 25-18 en 25-18) en de Rotterdammers werden door Inter Rijswijk met 3-0 naar huis gestuurd: 25-17, 25-17 en 25-14.
Na elf duels bevindt Nesselande uit Zevenhuizen zich op de zevende plaats met vijftien punten. ARBO Rotterdam Volleybal is hekkensluiter met vijf punten.

Handbal

Met handbalsters Kelly Dulfer en Jasmina Jankovic in de gelederen heeft het Nederlands handbalteam een goede stap gezet richting de halve finale van het EK. In en tegen gastland Zweden was Oranje zaterdag met 33-30 te sterk. Daardoor komt Nederland samen met Duitsland aan kop in de tweede groepsfase.
Ook in de Nederlandse competitie werd gespeeld. Zo kwamen de heren van HARO Rotterdam in actie, maar bij AES in Arnhem werd kansloos met 33-19 verloren. Het team van coach Miki Zornic staat nog altijd onderaan met slechts vier punten uit vijftien wedstrijden.

Korfbal

De korfballers van PKC/SWKGroep blijven uitstekend presteren in de Korfbal League. Zaterdag werd ook de vijfde competitiewedstrijd gewonnen, want Fortuna/Delta werd in Delft met 28-22 verslagen door de Papendrechters. Daardoor staat het team van coach Detlef Elewaut bovenaan met tien punten uit vijf wedstrijden.

Basketbal

In de basketbalcompetitie voor dames heet Renes/Binnenland de uitwedstrijd bij Solar Grasshoppers niet weten te winnen. Tegen de ploeg uit Katwijk gingen de Barendrechtse basketbalsters met 77-72 onderuit. Desondanks blijft Binnenland tweede met zestien punten, maar Lions, Grasshoppers en Den Helder hebben eveneens zestien punten.

Waterpolo

Na de uitschakeling in de KNZB-beker heeft ZPB H&L Productions zaterdag revanche genomen op De Zijl. Op bezoek in Leiden wisten de waterpoloërs uit Barendrecht dit keer wel te winnen: 9-12. ZPB bezet in de eredivisie de derde plaats met 25 punten. De achterstand op koploper USZC bedraagt zes punten. ZVVS komt zondag in actie tegen Het Ravijn.