nieuws

Weer Schiedamse pizzakoerier overvallen door groep mannen

pizzadozen
pizzadozen
Een Schiedamse pizzakoerier is in een week tijd twee keer overvallen. De daders gingen er volgens de politie in beide gevallen vandoor met geld en pizza's.
Drie mannen beroofden de onfortuinlijke maaltijdbezorger zaterdagavond rond 21.20 uur op de Dirk Gerhardtstraat. Het slachtoffer verklaarde later tegenover de politie dat hem een week eerder ook al op een dergelijke wijze geld en eten afhandig was gemaakt.
Maaltijdbezorgers zijn vaker het doelwit van criminelen. Volgens de politie werd in korte tijd drie keer een pizzakoerier overvallen in Schiedam, maar ook op andere plaatsen in de regio kregen bezorgers te maken met overvallers.
Portemonnee
Zo sloegen criminelen afgelopen dinsdag toe in Schiedam. Toen werkten twee overvallers een pizzakoerier tegen de grond. Daarna namen ze zijn portemonnee mee. Het slachtoffer raakte niet gewond.
Twee dagen eerder was het raak in Spijkenisse. Daar dwongen vier mannen een pizzabezorger van zijn scooter te stappen. De 18-jarige knul moest geld en zijn telefoon afgeven, terwijl twee andere daders de bezorgbox plunderden en een pizza meenamen.
Een 19-jarige pizzabezorger werd in oktober geconfronteerd met een overvaller in Rotterdam-Feijenoord. Het geschrokken slachtoffer moest geld afgeven. De politie arresteerde enkele uren later een 22-jarige verdachte.
Bodycams
Sommige restaurants nemen maatregelen om hun bezorgers te beschermen. Zo kregen bezorgers van New York Pizza in Rotterdam vorig jaar bodycams op hun jasjes. Ze konden de camera's aanzetten als gevaar dreigde.
De politie liet zaterdag weten de recente serie overvallen op pizzakoeriers in Schiedam hoog op te nemen. ''Daarbij wordt uiteraard gekeken of er een samenhang is tussen de drie overvallen'', meldt de dienst.