112

112-nieuws teruglezen: Grote brand in Dordrecht | Bezorger beroofd in Hoogvliet

De brandweer is aan het nablussen in Dordrecht
De brandweer is aan het nablussen in Dordrecht © Media TV
In dit bericht hielden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van dinsdag 3 mei.

20:01 - Grote brand in Dordrecht aan de Troelstraweg

In Dordrecht, aan de Troelstraweg heeft een grote brand gewoed. Het gaat om brand in een flat. De brand begon op een balkon en sloeg over naar het dak van de portiekflat.

17:13 - Bezorger beroofd in Hoogvliet Rotterdam

Op dinsdagochtend is een 19-jarige man uit Rotterdam beroofd in Hoogvliet. Hij was toen aan het werk als bezorger. Volgens de politie zijn er zes daders gevlucht nadat ze hem hebben overvallen onder dreiging van een steekwapen - en wellicht een vuurwapen. De man werd bestolen van zijn geld, telefoons en een sieraad.
Kort na de overval werd een 45-jarige man aangehouden in Oostvoorne. De politie doet nog uitgebreider onderzoek.

16:20 - Update: toch geen steekpartij in centrum Rotterdam

Eerder berichtten wij dat er een steekpartij zou zijn geweest in het centrum van Rotterdam, aan de Hoogstraat. De politie zou hierbij ook een dader hebben aangehouden. In een update laat de politie weten dat er waarschijnlijk toch geen steekpartij heeft plaatsgevonden. Nadat het vermeende slachtoffer werd gevonden bleek dat deze geen verwondingen had. De politie doet onderzoek.

16:17 - Twee rijstroken dicht door ongeval op A15

Bij een ongeluk op de A15, van Europoort richting Rotterdam, is een ongeluk gebeurd. Tussen Brielle en de Botlektunnel staat tien kilometer file omdat er twee rijstroken dicht zijn. Automobilisten moeten rekening houden met bijna driekwartier vertraging.

15:14 - Gaslek aan Malielaan in Rotterdam-Zuid

Aan de Malielaan in Rottedam-Zuid heeft een persoon een gaslek veroorzaakt. Diegene boorde per abuis in een gasleiding. De brandweer is met meerdere wagens uitgerukt om onderzoek te doen, Netbeheerder Stedin kwam ter plekke om de brandweer te ondersteunen. Inmiddels mogen de bewoners weer naar huis.

14:09 - Waterleiding gesprongen in Rotterdam-Kralingen

In de Jeruzalemstraat in Rotterdam-Oost, in Kralingen, is een waterleiding gesprongen. Een woordvoerder van waterbedrijf Evides spreek van "een spontane lekkage" waardoor de straat blank is komen te staan. In totaal zitten 130 woningen aan de Jeruzalemstraat en omstreken tijdelijk zonder water. Er is een tijdelijk watertappunt opgetogen in de IJsclubstraat voor gedupeerden.
Evides gaat het lek repareren, hoe lang dit precies gaat duren is onbekend. Er wordt uitgegaan van enkele uren.
Wateroverlast in de Jeruzalemstraat
Wateroverlast in de Jeruzalemstraat © MediaTV

13:30 - Metroverkeer wordt opgestart na storing

Het metroverkeer op lijn B tussen Schiedam en Hoek van Holland wordt rond 13:30 uur weer opgestart. Om 11:00 uur viel het verkeer stil door spanningsproblemen. De RET zegt dat reizigers nog rekening moeten houden met een vertraging van 20 minuten. Ook doen de reizigersinformatieborden en de omroepinstallaties op de betreffende stations het niet.

12:45 - Lijk bij Aelbrechtskade Rotterdam-Delfshaven geïdentificeerd

De politie meldt dat het lijk in de Schie bij de Aelbrechtskade in Rotterdam-Delfshaven geïdentificeerd is. Het blijkt een man zonder vaste woon- of verblijfsplaats. Hij is 62 jaar. De politie onderzoekt de doodsoorzaak en hoe de man in het water beland is.
Een voorbijganger zag het lijk zondagavond drijven en waarschuwde de politie.

11:20 - Geen metro tussen Schiedam Centrum en Hoek van Holland

Op lijn B rijden geen metro's tussen Schiedam en Hoek van Holland. De oorzaak zit in de spanning voor het metronet. Op het moment van de storing stond een metro buiten station Vlaardingen West. Zij hebben lopend het perron bereikt. De reizigers kunnen gebruik maken van pendelbussen.

6:55 - Bestelbus in Hoek van Holland brandt uit

Een bestelbus is maandagavond in Hoek van Holland rond half elf in vlammen opgegaan. De bus stond geparkeerd aan de Willem Barentsstraat.
Een getuige meldt dat er een standkachel in de bus stond die aan was blijven staan terwijl de bestuurder de bus verlaten had. Mogelijk werd de kachel te heet en vloog hij in de fik. De bus brandde als een tierelier. In de buurt geparkeerde auto's kwamen onder het roet te zitten. De brandweer heeft dat eraf gespoten.
In Hoek van Holland stond een bestelbus in lichterlaaie
In Hoek van Holland stond een bestelbus in lichterlaaie © MediaTV

6:30 - Politie slingert scooter- en motorrijders zonder rijbewijs op de bon in Rotterdam-West

De politie heeft maandagavond zestien bestuurders van scooters en motoren op de bon geslingerd. Tijdens een controle op de Vierambachtstraat in Rotterdam-West bleek dat een aantal van hen zonder rijbewijs door de stad reed. Eén motorrijder beledigde een agent nadat deze hem bekeurde. Daarna rende hij weg. Maar de politie wist hem in te halen en werkte hem tussen het winkelende publiek op de Schiedamseweg tegen de grond. Daarna is hij gearresteerd. Hij zit in de cel.
[image:]

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl