nieuws

Politie arresteert verdachte na dood Martin Kok

Martin Kok bij de Rotterdamse rechtbank
Martin Kok bij de Rotterdamse rechtbank
De politie heeft een Brit (27) opgepakt vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij de moord op ex-crimineel en misdaadjournalist Martin Kok. De verdachte zou bij Kok zijn geweest in de aanloop naar diens dood buiten een seksclub in Laren (Noord-Holland).
Onbekenden schoten Kok deze week dood op de parkeerplaats van de club. De misdaadjournalist publiceerde op zijn site over veel strafzaken. Zo schreef hij over
.
Het is nog onduidelijk wat voor rol de gearresteerde Brit gespeeld zou hebben. De politie zag de man als een belangrijke getuige. Het is onduidelijk of hij zelf naar de autoriteiten is gestapt.
Liquidatie
Niet alleen de politie is op zoek naar de identiteit van de schutter. Ook de website van Kok kondigde aan op zoek te zijn naar de mensen achter de moord. ''Vlinderscrime gaat uitzoeken wie er achter de liquidatie zit. Wij blijven online'', klonk het op de site. .
Kok maakte met zijn berichten vijanden in het criminele circuit. Hij was al eerder het doelwit van aanslagen. De verslaggever kende de onderwereld goed: hij zat zelf ook diverse keren in de cel, onder meer vanwege een fatale mishandeling.
Hoewel Kok is overleden, wordt volgens Vlindercrime gewerkt aan een doorstart van de site ''op een wijze waar zijn zoontje er het meeste profijt aan heeft'', aldus een verklaring. ''Zoals we allemaal weten was zijn kind zijn alles.''