nieuws

Vlooienmarkt voor hondjes: 'Mijn zoon heeft zeven zusjes'

Ze zitten gezellig bij elkaar in een met bont afgezet wandelwagentje: zeven chihuahua's. "Het voelt als kinderen", zegt de eigenaar van de hondjes. "Ik heb één zoon; dit zijn z'n zeven zusjes."
In het Event Center in Dordrecht is het zondagmiddag een drukte van belang voor de Minidog Fundag; een 'snuffelmarkt', speciaal voor mensen die de allerkleinste hondjes graag een beetje extra willen verwennen.
Er is van alles te koop: zo gaan producten als mandjes en halsbanden over de toonbank, maar baasjes kunnen hun dieren tegen betaling ook aankleden met jasjes en jurkjes. Ook worden speciale tassen verkocht om de beestjes in te vervoeren.
Niet iedereen kiest voor zo'n draagtas. Veel baasjes vervoeren hun geliefde viervoeter uit voorzorg in een kinderwagen. ''Dat is makkelijk'', lacht een vrouw. ''Dan worden ze niet ondersteboven gelopen.''
Rottweiler
De kleine hondjes zien er schattig uit, maar dat is volgens sommige baasjes schijn. ''Ze zijn een maatje kleiner, maar ze hebben het karakter van een rottweiler'', vertelt een eigenares. ''Als je ze goed opvoedt en als hond behandelt, doen ze ook alsof ze een hond zijn.''
Haar huisdieren lopen dan ook niet rond in de laatste hondenmode. Ook worden ze niet rondgereden in kinderwagens. ''Ze hebben vier pootjes. Dat zijn er twee meer dan ik'', grapt ze. Kleding vindt ze niet bij honden passen, behalve misschien als het erg koud is.
Kledingkast
Andere bezoekers denken daar heel anders over en leggen hun hond het liefst zo veel mogelijk in de watten. ''Het zijn meer dan dieren'', vindt een vrouw. Haar huisdieren hebben onder meer een eigen kledingkast en een rijkelijk versierd hondenhok.
De hondjes van de vrouw hoeven vaak ook geen genoegen te nemen met brokken. ''Ze eten soms beter dan wij hoor'', zegt ze stellig. ''Rijst met boontjes. Vlees. Ik koop kippenlevertjes voor ze.''