nieuws

'Jan-Scharie' dolblij na eerste Feyenoord-goal

Jan-Arie van der Heijden kon na zijn eerste doelpunt voor Feyenoord zijn geluk niet op. De centrale verdediger nam in het met 4-0 gewonnen uitduel bij AZ de tweede goal van de middag voor zijn rekening. "Ik ben er dolblij mee en hoop dat er nog meer komen", liet Van der Heijden na afloop weten aan RTV Rijnmond.
Van der Heijden is bij de supporters van Feyenoord uitgegroeid tot een cultheld. Door zijn aanvallende acties en fraaie bewegingen kreeg hij de bijnaam 'Jan-Scharie' van Het Legioen. Hij vierde het doelpunt dan ook uitbundig met de meegereisde fans. "Ik had niet echt in de gaten wat ik allemaal deed", luidde de reactie van de 28-jarige voetballer. "Vooraf had ik wel in mijn hoofd om een schaar te doen als een soort bedankje."
"Het was een hele goede wedstrijd van onze kant. Sommige mensen dachten misschien dat we in een mindere fase zaten, maar zelf hielden we vertrouwen. Je kan niet iedere week op zo'n hoog niveau als vandaag spelen, maar we hebben wel een signaal afgegeven. De eindstand was nog een magere afspiegeling van onze sterkte", aldus Van der Heijden.