Van Stee: 'Kuyt is voor mij altijd een zekerheid'

Dirk Kuyt moest zondag in de met 4-0 gewonnen uitwedstrijd van Feyenoord tegen AZ genoegen nemen met een plaats op de bank. De aanvoerder van de Rotterdammers kreeg rust, maar was daar zichtbaar niet blij mee. "Het is logisch dat hij teleurgesteld is. Hij is een winnaar en wil altijd spelen", zegt Henk van Stee over Kuyt.

"Ik ben er desondanks wel van overtuigd dat hij gewoon blij is dat Feyenoord heeft gewonnen", vervolgt de oud-trainer van Feyenoord, Sparta en Excelsior in de voetbaltalkshow FC Rijnmond. Van Stee zou de Katwijker 'gewoon' in de basis houden. "Ik begrijp de keuze om met Toornstra op rechts en Kuyt op tien te spelen. Voor mij is Kuyt al jaren een zekerheid. Op momenten dat het niet draait, dan staat hij er altijd."

Bijna twee maanden geleden riep Van Stee dat Feyenoord aan het eind van het seizoen met de schaal omhoog staat. Ondanks een mindere fase van de Rotterdamse club komt hij niet op die uitspraak terug. "Ik denk nog steeds dat Feyenoord kampioen gaat worden. Ajax is een genot om naar te kijken, maar is jeugdig en wisselvallig."

"Jongens als Kuyt en Jørgensen hebben met hun leeftijd een bepaalde constantheid. Als ze voluit gaan, dan heeft Feyenoord een team om kampioen te worden", aldus Van Stee in het praatprogramma.
Meer over dit onderwerp:
Sport FC Rijnmond Feyenoord
Deel dit artikel:

Reageren