nieuws

Jandino en Najib samen in De Kuip

De komieken Jandino Asporaat en Najib Amhali staan op 1 juli 2017 samen in De Kuip. Jandino: "Dit is nog nooit vertoond. We gaan geschiedenis schrijven."
Popsterren stonden wel vaker op een podium in het Feyenoordstadion. Maar grappenmakers? Die kozen niet eerder voor de Kuip.
"In de Verenigde Staten is het heel normaal dat grote comedians in stadions spelen", zegt Jandino. "Na Ahoy zei ik het al: de volgende stap is de Kuip."
Toen hij hoorde dat ook Najib Amhali overwoog om te kiezen voor de Kuip, pakte hij de telefoon, met de vraag: waarom doen we het niet samen?

Gelukkig nieuwjaar

Asporaat groeide op in Rotterdam-IJsselmonde. In zijn jongenskamer, waar hij op de grond sliep, kon hij horen wanneer er in De Kuip een goal viel. "En nu mag ik daar staan, samen met Najib. Dat is heel bijzonder."
In het stadion zal plaats zijn voor 40.000 mensen. Er komt een hoofdpodium en twee kleinere podia.
Wie er, naast Jandino en Najib, allemaal zullen optreden is nog niet bekend. Maar dat er muziek aan te pas komt, staat vast. Het optreden is "Comedy & Concert" gedoopt.
En het mag dan zomer zijn als de heren de Kuip "gaan rocken", vuurwerk komt er ook. Jandino: "Er is zoveel ingeslagen dat iedereen elkaar aan het einde van de avond gelukkig nieuwjaar wenst."
De kaartverkoop begint vrijdag en loopt via Ticketmaster.