nieuws

Twintig rechercheurs onderzoeken schietpartijen in Rotterdam-Zuid

© MediaTV
Een arrestatieteam van de Rotterdamse politie heeft drie mannen opgepakt voor de schietpartij in de Wieldrechtstraat. Daarbij raakte vrijdagochtend een 25-jarige Rotterdammer gewond aan zijn hoofd en bovenlichaam.
Twee mannen van 22 en 25 jaar zijn gearresteerd in het Limburgse Berg en Terblijt. De derde man werd in Rotterdam ingerekend. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
Vermoed wordt dat er een verband bestaat tussen verschillende schietpartijen in Rotterdam-Zuid. Een team van twintig rechercheurs is bezig om dat uit te zoeken.
Korpschef Paauw: "Het kan niet zo zijn dat deze schietincidenten het Rotterdamse straatbeeld op Zuid gaat bepalen. We gaan achterhalen wie erachter zitten. Ook pakken we door op illegaal wapenbezit. Koste van koste willen we voorkomen dat er straks onschuldige slachtoffers vallen."
Er waren in het najaar onder meer schietincidenten op de Vuurplaat en in de Texelstraat, de Polderlaan, de Dordtselaan, de Beijerlandselaan en de Mijnsherenlaan. Daarbij vielen gewonden. Op 16 oktober waren er zelfs twee schietpartijen op een dag in Rotterdam-Zuid.