nieuws

Treijtel: 'Bij terughoudende tactiek moet Jones blijven spelen'

Volgens wereldkampioen Eddy Treijtel staat Van Bronckhorst voor een interessante keuze deze winter. Blijft Brad Jones de eerste doelman of keert Kenneth Vermeer na zijn blessure weer terug onder de lat?
Volgens Treijtel gaat begin januari in Marbella een belangrijke zijn voor het doorhakken van de knoop, al is het maar de vraag of Vermeer op tijd klaar is voor het trainingskamp in Spanje. "Tijdens het trainingskamp in de winterstop gaat beslist worden wie de eerste man wordt," denkt Treijtel.
Zijn gevoel gaat uit naar Brad Jones. "Ik moet een compliment geven aan Jones, hij geeft heel veel rust aan zijn verdediging. Maar Van Bronckhorst moet kijken waar hij behoefte aan heeft. Hij heeft twee verdedigers die niet de snelste zijn. Als je ver voor de goal speelt, dan moet je Vermeer nemen. Maar als je wat terughoudend speelt, kies dan de rustgevende Jones."
Voor Pär Hansson, Warner Hahn en ook de jonge Justin Bijlow lijkt de situatie uitzichtloos te zijn. Speeltijd zit er voor de andere keepers zeker niet in. Treijtel denkt dat een verhuur voor iemand als Bijlow de beste optie is. "Absoluut. Het is de juiste weg om eerst een jaar of half jaar naar een club uit de Jupiler League te gaan. Bouw het langzaam op, zo heb ik het ook in mijn carrière ervaren. Ik denk dat die weg voor een jonge keeper het beste is. Ze moeten iedere week spelen."