nieuws

El Khayati geniet bij QPR, maar wil meer speeltijd

Nasser El Khayati heeft er bijna een jaar opzitten als speler van Queens Park Rangers. De Rotterdammer geniet met volle teugen in Engeland, maar wil meer speeltijd. "Ik ben het type dat echt niet lekker op de bank zit. Als het zo blijft wil ik in januari kijken naar een eventuele verhuurperiode," zegt de aanvaller.
De 27-jarige El Khayati stapte aan het begin van het kalenderjaar over van Burton Albion naar het roemruchte Queens Park Rangers. In Londen werkte hij opnieuw samen met Jimmy Floyd Hasselbaink. De trainer die hem een jaar eerder oppikte bij Kozakken Boys in Werkendam.
De in oktober ontslagen Hasselbaink maakte bij QPR zeer regelmatig gebruik van hem. Zijn opvolger, Ian Hollaway, doet dat nauwelijks en dus kijkt El Khayati voorzichtig verder dan QPR. "Ik wil spelen en het liefst hier. Maar ik moet zeggen dat, als het zo blijft, ik in januari wil kijken naar een eventuele verhuurperiode. Ik ben natuurlijk blij dat ik hier zit, maar ik ben echt niet het type dat met een lekker gevoel op de bank zit. Ik eet al mijn nagels op."
RTV Rijnmond zocht Nasser El Khayati op in Engeland om het bijzondere verhaal op te tekenen van een talentvolle voetballer die terug moest naar de amateurs, maar zich binnen twee jaar opwerkte tot het Engelse Championship. Bij Queens Park Rangers gingen de deuren van het trainingscomplex en het stadion open en liet de aanvaller alles zien van zijn bestaan als profvoetballer in het grootste voetballand ter wereld. Ook ging hij terug naar het pleintje in Rotterdam-Noord waar het voor Nasser El Khayati allemaal begonnen is.