nieuws

Nultien Kleding staakt verkoop 'De Martin'

De Rotterdamse kledingzaak Nultien Kleding heeft de op een computerspel geïnspireerde shirts met de afbeelding van Martin van Waardenberg uit de schappen moeten halen. De winkel met vestigingen aan de Nieuwe Binnenweg en de Kleiweg mag 'De Martin' niet langer verkopen.
"Ik kan er eigenlijk helemaal niks over vertellen, behalve dat we het niet meer mag", zegt eigenaar Guy de Hoog. "Schrap hem maar van je lijstje af voor Kerst, zorg ervoor dat je hem niet meer wil hebben, want hij is er gewoon niet meer."
Op het shirt is Martin van Waardenberg afgebeeld, inclusief vechthond en slagwapen. Op de achtergrond is de Markthal te zien.
De Rotterdamse winkeleigenaar zit in een lastig parket. "Het shirt is niet meer beschikbaar, maar we zijn bezig met iets anders moois. Met deze informatie moet iedereen het doen, we kunnen verder niks zeggen."

Collectors item

De mensen die het shirt sinds de lancering bijna drie weken geleden wel hebben gekocht, hebben geluk. Zij hebben achteraf gezien een collectors item weten te scoren. De Hoog: "waar iedereen dacht dat het een sell-out zou worden, is het een exclusive gebleken!"
De shirts en truien met de afbeelding van Van Waardenberg die nog in de winkels lagen, zijn inmiddels vernietigd.