nieuws

Nieuwe dienstregeling valt slecht in Dordrecht

Op de sociale media regende het vandaag klachten over de nieuwe dienstregeling van de NS. Met name reizigers tussen Dordrecht en Brabant worden hard getroffen. De Intercity rijdt hier minder en er moet vaker overgestapt worden.
De Intercity tussen Den Haag en Eindhoven rijdt voortaan via de Hogesnelheidslijn. Dordrecht wordt hierdoor overgeslagen. “En dat terwijl we heel veel studenten hebben die in Breda of Tilburg op school zitten.”, zegt Dordtenaar Remco van der Sluis boos.

Extra reistijd

Reizigers moeten nu een stoptrein pakken naar Breda, want de intercity gaat nog maar één keer per uur. “En dan zit je in Breda dus weer met wachttijd, want je moet overstappen. Je bent zo een half uur extra onderweg.”
Facebookpagina
Van der Sluis strijdt onder meer via Facebook al langer tegen de plannen van de NS. Hij beheert de Facebookpagina ‘NS Dordrecht Intercity moet blijven’.
"Voor de volgende dienstregeling gaan we voor de terugkeer van de Intercity naar Tilburg en Eindhoven, de terugkeer van de Intercity naar Den Haag CS en het behoud van de Intercity naar Roosendaal en Antwerpen!"

Klachten

In totaal zijn bij de NS op de eerste dag van de nieuwe dienstregeling zevenhonderd vragen en klachten binnengekomen. Toch is het spoorbedrijf tevreden. Het duurt volgens een woordvoerder zeker een week voordat de reiziger echt gewend is aan de aanpassingen.