nieuws

Rosenberg Trio feat. Johnny & Mozes Rosenberg in Live uit Lloyd

Live uit Lloyd ontvangt vanavond het wereldberoemde Rosenberg Trio bestaande uit solist Stochelo Rosenberg, Nous’ Che Rosenberg en Nonnie Rosenberg. Het trio trok de afgelopen 25 jaar wereldwijd volle zalen en kreeg lovende kritieken in alle talen. Met hun geraffineerde vertolkingen van zowel traditionele gipsy jazz als ook nieuwe composities en arrangementen hebben ze de moderne standaard gezet voor wat er allemaal mogelijk is binnen deze stijl.
Voor de cd en de tour 'La Familia' kreeg het trio versterking van Johnny Rosenberg, zanger en ritme gitarist die bekendheid verwierf door zijn optredens in 'The Voice of Holland' waar hij onder andere met Michael Bublé zong. Als een authentieke 'crooner' is hij de eerste Sinti die zich heeft verdiept in de vocale kant van de jazz en de combinatie van zijn fluwelen stemgeluid en het opzwepende ritme van de gipsy jazz is uniek. Mozes Rosenberg is de jongste broer van Stochelo en een fenomeen op de gitaar. Hij maakt het 5-tal op cd en in de theaters compleet.
Stochelo Rosenberg en zijn trio speelden met en voor de groten der aarde als Stéphane Grappelli, Luciano Pavarotti, Carlos Santana en Toots Thielemans. Zij stonden verschillende malen op North Sea Jazz , in het Concertgebouw en The Carnegie Hall in New York. Het is ons een eer en een genoegen ze nu ook in Live uit Lloyd te hebben mogen ontvangen!