nieuws

MS-patiënte collecteert voor eigen stamceltherapie bij de Markthal

Maar liefst 65.000 euro is er nodig voor stamceltherapie voor Sylvia Bout, helemaal in Mexico. De Hellevoetse, bij wie in 1994 Multiple Sclerose (MS) is vastgesteld, probeert dat geld nu bij elkaar te verzamelen door onder meer te collecteren voor de Rotterdamse Markthal.
Om de MS bij Bout een halt toe te roepen, is stamceltherapie noodzakelijk. Ze zit in een scootmobiel en kan met een rollator slechts enkele pasjes lopen. "In Nederland wordt stamceltherapie nog niet gedaan, dus ik moet naar het buitenland. Naar Mexico, of naar Spanje als de actie goed loopt. De verzekering gaat daar niet in mee", zegt Bout.
Zonder stamceltherapie zou de 58-jarige MS-patiënte uiteindelijk op bed komen te liggen. "Dan kan ik helemaal niks meer. Ik heb drie heerlijke kleinkinderen en daar wil ik toch wel heel graag nog van genieten!"

Stichting

De Hellevoetse collecteert, vanuit haar scootmobiel, inmiddels al tien dagen voor de Markthal. De collecte gaat door tot en met 21 december. "Het gaat goed. Ik wil er zelf alles aan doen om mijn doel te bereiken. Sommigen geven gul, anderen willen niet en lopen me voorbij. Maar dat mag ook."

Met het collecteren is al tweeduizend euro verzameld, maar er staan nog meer acties op de planning. De teller op de site van haar stichting 'Geef Syl een eerlijke kans' staat inmiddels op 15.410 euro.