nieuws

Hans Hannemann & Band in Live uit Lloyd

Live uit Lloyd biedt dinsdag het podium aan Hans Hannemann en zijn band. De 32-jarige Groninger speelt voor het eerst in Rotterdam maar zeker niet voor het laatst. De boomlange zanger en muzikant bracht onlangs een debuutalbum uit, tourde maanden lang met Douwe Bob en gaat in 2017 doorbreken. Live uit Lloyd is daarvan overtuigd!
Met zijn sterke teksten, schorre, diepe stem en pakkende melodieën vertaalt de Nederlandse singer-songwriter
Hans Hannemann
Amerikaanse rootsmuziek naar een geheel eigen stijl. Hij begon met het schrijven van songs op jonge leeftijd geïnspireerd door legendes als
Kris Kristofferson
,
Billy Joe Shaver
,
Elvis
,
Neil Diamond
en de klassieke popsongs van de 60's en 70's. In november verscheen een sterk debuut: '
Makin' up for livin' easy
'.
Op 20-jarige leeftijd besloot Hans Hannemann (half Duits) te verhuizen naar Dublin, Ierland, waar hij ging werken als bar-pianist en organist in een gospelkerk. Terug in Nederland bouwde hij zijn analoge studio op het platteland in de buurt van Groningen; Twang Wolf Recording Studio. Jaren hard werken hebben geresulteerd in een uitgebreide collectie van nummers die variëren van melancholisch tot groots, dramatisch en krachtig.

Zijn songs lijken uit vervlogen tijden te komen, maar leveren niets in op originaliteit. Of het nu in een volledig akoestische setting is of met zijn rockende band die op de plaat meespeelt "
The Lone Riders
" (JP Hoekstra, Wim Geenen en Maarten van Damme);
Hans Hannemann
laat het nooit na om indruk te maken op een publiek. Meeslepend, groot en klein tegelijk...
In Live uit Lloyd zingt en speelt Hans met zijn nieuwe vaste begeleidingsband voor de clubtour, een andere dan op de plaat, met Rolf Verbaant op gitaar, René Monsma op bas, Marcel Wolthof op drums en Marijn den Boer op keys. Hans speelt zelf ook akoestisch gitaar en piano.