112

112-nieuws: Steekpartij in metro Capelle aan den IJssel | Kransen vernield in Dordrecht

Commotie bij metrostation Slotlaan
Commotie bij metrostation Slotlaan © MediaTV
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van donderdag 5 mei.

21:54 uur - Kransen vernield in Dordrecht

In Dordrecht zijn woensdagnacht kransen vernield en gestolen van het monument op het Sumatraplein. De politie vraagt of getuigen zich melden.

21:07 uur - Steekpartij in Capelle aan den IJssel

In Capelle aan den IJssel heeft een man een vrouw gestoken met een mes. De steekpartij vond plaats in de metro, bij de Slotlaan. De mannelijke verdachte is aangehouden, het mes is in beslag genomen. Het vrouwelijke slachtoffer is lichtgewond er wordt behandeld door ambulancepersoneel.

16:30 uur - Botlekbrug weer open

De stremming van de Botlekbrug richting Europoort is voorbij. De brug was een tijdlang ontoegankelijk, omdat een vrachtwagenchauffeur tegen een slagboom was gereden.

15:50 uur - Politie zoekt getuigen en beelden van ontploffing in Spijkenisse

De politie zoekt mensen die meer weten over een ontploffing, woensdagochtend vroeg, op het Adriaan van Ostadepad in Spijkenisse. Rond 04'55 hoorden omwonenden daar een harde knal. De gevel van het huis raakte beschadigd.
Op het adres heeft de politie sporen gevonden die wijzen op vuurwerk. Het is nog niet duidelijk waarom dit adres het doelwit was.

15:15 uur - Botlekbrug richting Europoort dicht

11:58 uur - Knal gehoord in Rotterdam

De politie heeft meldingen binnengekregen van een harde knal deze ochtend, in de omgeving van de Feijenoordkade. Schade is niet gemeld. Wat de knal heeft veroorzaakt is niet bekend. Omwonenden spreken van een 'teringknal'. Op Twitter roept de politie getuigen op om zich te melden.

10:14 uur - Man aangehouden na beschieting in winkel

De politie heeft een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor een beschieting aan de Groenelaan in Schiedam woensdagavond. Agenten kregen rond 17:30 uur de melding van een schietpartij in een winkel en troffen daar een slachtoffer aan. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.
Al snel bleek dat de aanleiding mogelijk ligt in een conflict tussen het slachtoffer en de schutter. Met behulp van onder andere camerabeelden konden agenten de vluchtroute van de verdachte achterhalen. Daardoor kon hij even later aangehouden worden.

09:38 uur - Ontsnapte hond Rozenburg weer terecht

De hond die afgelopen nacht de benen nam in Rozenburg, is weer terecht. Dat melden de baasjes op Facebook.

06:05 uur - Zeehavenpolitie slaat hond aan de haak

De politie is op zoek naar de eigenaar van een hond, die in de nacht van woensdag op donderdag door Rozenburg liep. Het dier blijkt niet gechipt. Agenten van de Zeehavenpolitie hebben de hond gevangen nadat hij er eerst een leuk spelletje van maakte door weg te rennen. Het dier is overgebracht naar een opvangcentrum in Spijkenisse.

00:13 uur - Auto te water

Een auto is in de nacht van woensdag op donderdag in een sloot langs de N471 bij Berkel en Rodenrijs beland. De bestuurder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk is de bestuurder vanaf een rotonde uit de bocht gevlogen en rechtdoor de sloot in geschoten.

22:09 uur - Drie mensen onwel in Schiedam na wit poeder in lift

In de Pathé-bioscoop in Schiedam zijn drie mensen onwel geworden in de lift. Toen zij de lift instapten lag er wit poeder op de grond. Ze kregen last van hun ogen en keel en zijn nagekeken door de GGD. Het onderzoek naar de witte stof loopt nog.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl