nieuws

Armstrong klaar voor Tourstart

LanceArmstrong.cropresize.tmp.jpg
LanceArmstrong.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Lance Armstrong kijkt met vertrouwen uit naar de start van de Tour de France, zaterdag in Rotterdam. "Ik ben klaar voor de Tour de France. Zeker omdat dit de laatste keer is dat ik mee doe, dat klopt," zegt de Amerikaan in de microfoon van RTV Rijnmond.
"Als ik in Nederland ben, dan heb ik het altijd naar mijn zin. Ik ben hier al vaker geweest de laatste jaren, rondom de Amstel Gold Race en andere evenementen in Nederland. Het is goed om hier te zijn," geeft Armstrong een compliment aan de organisatie in Rotterdam.
De wielerlegende Lance Armstrong begint zaterdag in Rotterdam aan zijn laatste Ronde van Frankrijk. Armstrong start niet als topfavoriet in de Ronde van Frankrijk, maar hoort nog altijd bij de kanshebbers. Contador wordt algemeen beschouwd als de belangrijkste favoriet voor de eindzege.
Op zijn twitterpagina laat de Amerikaan weten wat zijn bevindingen waren nadat hij het parcours van de proloog heeft verkend: "Checked out prologue course. Straight forward, fast, bit of wind, fast corners, pedaling 95% of the time. Cancellara and Martin r the favs," schrijft Armstrong. Vrijdagmiddag bezoekt hij, zelf voormalig kankerpatiënt, in het Erasmus Ziekenhuis enkele kankerpatiënten en hun families.