nieuws

Toornstra: 'Beker is voor ons zeker geen bijzaak'

Jens Toornstra heeft trainer Giovanni van Bronckhorst opgezadeld met een luxeprobleem. De 27-jarige Feyenoorder speelde zondag in de uitduel met AZ (0-4) een heel sterke wedstrijd als aanvallende middenvelder. De grote vraag is of Toornstra woensdagavond in het KNVB-bekerduel met ADO Den Haag weer achter de spits zal spelen.
"Het zou zomaar bij het oude kunnen blijven. Maar het kan ook veranderen. Ik durf het echt niet te zeggen. Woensdag is weer een andere wedstrijd, een thuiswedstrijd, een bekerwedstrijd. Dus het is moeilijk te vergelijken. We gaan het zien", aldus Toornstra.
Het treffen met ADO is voor zowel Toornstra als Eljero Elia bijzonder. Beide spelers maakten hun eredivisiedebuut bij de Haagse club. "Ik denk dat het bij Eljero wat dieper zit. Ik ben wel heel trots dat ik bij ADO heb gespeeld. Ik ken nog een aantal jongens in de staf en de selectie. Het is altijd leuk om tegen ex-collega's te spelen", legt de middenvelder uit.
Toornstra maakte in het seizoen 2009-2010 zijn eredivisiedebuut bij ADO Den Haag. In totaal speelde hij 108 wedstrijden voor ADO, waarin hij veertien keer scoorde.

Kortste weg naar Europa

Vorig seizoen was de winst van de beker een soort van reddingsboei voor Feyenoord. Maar ook nu de Rotterdammers de ranglijst van de eredivisie aanvoeren, blijft het bekertoernooi belangrijk. "De beker is een heel mooie prijs. Dat hebben we vorig jaar gezien toen we op de Coolsingel stonden. Natuurlijk wil je super graag de landstitel winnen. Maar ze zeggen altijd dat de beker de kortste weg is naar Europees voetbal. Dus het is zeker geen bijzaak voor ons", besluit Toornstra.
Feyenoord speelt woensdagavond in de Kuip tegen ADO Den Haag. De aftrap is om 20:45 en de inzet is een plaats in de kwartfinale van de KNVB-beker. De wedstrijd is live te volgen op Radio Rijnmond. Sinclair Bischop en Dennis van Eersel verzorgen het wedstrijdverslag.